Kalcedon

5,50

Svetlo modri Kalcedon je kot balzam ter je namenjen živčnosti in napetosti, pomirja naše misli in občutke, napete živce, čustveno vznemirjenje, pomaga premagati nemir, pomirja sanje. V težkih situacijah krepi vero v boljši jutri. Uči nas razumeti življenje takšno, kot je, in da se ne smemo obremenjevati z nepomembnimi stvarmi, ampak živeti preprosto in v sožitju z naravo. Kalcedon preprosto uravnoteži energijo na fizični, duševni, čustveni in duhovni ravni. V starih časih je bil kamen komunikacije in moči govora, uporabljali so ga govorci in politiki. Preden so govorili pred občinstvom, so pod jezikom držali Kalcedon ali pa so ga držali v roki in tako premagali nervozo in tremo. V Tibetu je Kalcedon simbol lotosove rože in ga nosijo kot talisman proti šibkosti, hudobnim mislim in muhavosti.

Kristal 1 kos

Na zalogi

Opis

Kalcedon je kriptokristal, ki je nastal z rastjo kristalov mineralov kremena in moganita. Ime minerala izhaja iz latinskega imena Calcedonius za grško mesto Kalcedon v Mali Aziji. Kalcedon je velika skupina mineralov, ki vključuje druge vrste, kot so: ahat, aventurin, karneol, krizopraz, oniks, sardoniks, heliotrop ali jasper. Najdemo ga na vseh celinah in v številnih barvnih odtenkih

Navodila za uporabo

Čiščenje in polnjenje: Kristal očistimo enkrat mesečno pod curkom mlačne vode. Kalcedon se polni neposredno in za nedoločen čas na soncu.

Poreklo

Malavi.

Lastnosti

Kristal je delo matere narave, zato lahko mere rahlo odstopajo.

Kristal, ki ga boste prejeli je velik med 3-4 cm (25-35 g) in bo izbran naključno.

0
    0
    Košarica
    Košarica je prazna