Pirit & Hematit obelisk

16,90

Tako Hematit kot Pirit najdemo v izobilju na površini Zemlje in se že stoletja uporabljata zaradi svojih zdravilnih in zaščitnih lastnosti. Skupaj dajeta prizemljitvene energije in nas s svojimi vibracijami spodbujata k akciji. Ko gre za duševno in čustveno počutje, Hematit in Pirit skupaj resnično zasijeta. Verjame se, da spodbujata mentalno jasnost in to tako, da odvračata negativne energije, stresa in tesnobe. Skupaj prinašata občutek umirjenosti, vzpostavljata čustveno ravnovesje ter krepita našo samozavest in moč volje. Oba kristala se ponašata z impresivnimi krepilnimi lastnostmi in pomagata pri ustvarjanju bolj produktivne, varne in pristne različice nas samih.

Na zalogi

Opis

Kot zdravilni kristal, ki je bogat z železom, se verjame, da Hematit pomaga pri lajšanju bolezni, kot so anemija, krči v nogah in nespečnost. Uravnava krvni obtok in je še posebej koristen za tiste, ki trpijo za visokim krvnim tlakom in strdki. Konec koncev ga imenujemo tudi “Bloodstone oz. ‘krvavi kamen’.

Tako kot Hematit naj bi tudi Pirit nadzoroval naš krvni obtok. Pirit je priljubljen tudi zaradi svoje sposobnosti, da poveča imunski sistem, dihalno funkcijo, splošno moč in vzdržljivost. Znano je, da ima zaščitni učinek pred onesnaževalci okolja (sevanje).

Pri kristalnem zdravljenju naj bi različne oblike kristalov sevale in osredotočale energijo na različne načine. Obelisk koncentrira energijo kristala in seva od zgoraj. Manjše obeliske lahko držimo kot palico ali pa jih uporabimo za usmerjanje energije v določen del telesa, sobe, delovnega prostora ali kamor koli želimo.

Navodila za uporabo

Tako Pirit kot tudi Hematit ne prenaša vode in zato kristal očistimo z vlažno krpo. Kristal je zelo občutljiv na neposredno sončno svetlobo, zato ga polnimo v senci skupaj s Kameno strelo ali pa najbolje, s pomočjo polne Lune. Lahko ga čistimo tudi s pomočjo zeliščnih zvitkov in Palo Santa.

Poreklo

Peru.

Lastnosti

Ker je kristal delo matere narave, lahko velikost, teža in oblika rahlo odstopajo. Kristal, ki ga boste prejeli je velik cca. 7-8 cm in bo izbran naključno.

0
    0
    Košarica
    Košarica je prazna