Blue sage
€7,90
BLAGINJA ᵒ ZDRAVLJENJE ᵒ BOGASTVO
Modri žajbelj, znan tudi kot “babica vseh žajbljev”, je čistilno zelišče s široko zdravilno in čarobno uporabo. Modri žajbelj se pogosto uporablja za čiščenje in prečiščevanje, daje duhovno moč, včasih pa se uporablja tudi med rituali izganjanja in odstranjevanja zlonamernih duhov. Njegov pomirjujoč, sproščujoč vonj lahko uporabimo za lažjo meditacijo ali pa zvitek prižgemo zgolj za uživanje.
Na zalogi
Opis
Modri žajbelj je trpežen grm, ki ga najdemo v puščavah jugozahoda. Imenovan je po bogatih modrih cvetovih, pa tudi listi imajo modrikast odtenek. Ima tanke liste in dišavo, ki je hkrati zeliščna in cvetna, zelo podobna sivki. Bližnji sorodniki beli žajbelj, se prav tako uporablja za rituale zdravljenja in čiščenja. Žajbelj ima odlične protimikrobne lastnosti in tako lahko odstrani tudi do 94% bakterij v zraku.
Sežiganje žajblja je izročilo indijanskih civilizacij in velja za duhovno prakso, ki odstranjuje negativno energijo. Žajbelj kot zelišče deluje protimikrobno, krepi spomin in mentalno jasnost ter po mnenju znanosti izboljša kakovost zraka. Indijanci so verjetno najbolj znana civilizacija, ki s sežiganjem belega žajblja preganja zle duhove iz svojega okolja. Legenda namreč pravi, da zli duhovi ne prenašajo belega in modrega žajblja. Ritual se je razširil tudi v Evropo, kjer ljudje izvajamo sežiganje predvsem, da očistimo svoje domove. Ima zelo aromatičen, oster in stimulativen vonj, njegovo delovanje pa deluje na vsa čutila. Dim iz gorečega žajblja pomirja um, sprošča telo in pozitivno vpliva na razpoloženje. Pomaga uravnotežiti vibracije iz okolja, in nevtralizira negativno energijo. Žajbelj lajša tesnobo, simptome depresije in hiperaktivnost.
Z odpiranjem oken in sežiganjem modrega žajblja bomo svoj dom osvobodili mračnosti in težkega vzdušja.
Poreklo
Žajbelj prihaja iz življenskega prostora Salvie Apiane, ki se nahaja v gorah ob obali Kalifornije. Pridobljeno ročno na način, ki ne škoduje naravnemu okolju rastline.
Lastnosti
Dolžina zvitka je cca. 11 cm.






