Ametist – cluster

5,5029,70

Ametist je naravni pomirjevalec, blaži stres in obremenitve, pomirja razdražljivost, uravnava nihanje razpoloženja, odganja jezo, bes, strah in tesnobo. Blaži žalost in odpravlja negativnost. Ametist aktivira duhovno zavedanje, odpira intuicijo in krepi psihične sposobnosti. Ametist velja za močen zaščitni kamen, ki čisti prostor negativnih energij. Ametist je odličen za meditacije in pomaga pri odpiranju tretjega očesa. V kolikor ga hranimo v spalnici, bo poskrbel za dober spanec, prav tako pa nam pomaga, da se lažje spomnimo svojih sanj. Našega uma reši negativnih misli, vzpodbuja iskrenost, ponižnost in duhovno modrost.

Šifra: Ni na voljo Kategorija: Oznake: , , , ,

Opis

Ametist je zelo razširjen mineral, vendar so nahajališča velikih in čistih ametistov redka. Vijolična barva izvira iz majhnih primesi železa in titana, z žganjem pa dobi rumeno do zlato barvo.

Navodila za uporabo

Čiščenje kristalov

Kristale moramo očistiti, saj delujejo z energijo, ki jo absorbirajo okoli sebe, tako pozitivno kot negativno. Da kristali ostanejo energijsko polni in delujejo na najboljši možen način, jih je treba očistiti. Vedno je potrebno očistiti vse nove kristale, ki jih dobimo, saj tako odstranimo staro in negativno energijo ter začnemo znova. Proces čiščenja uporabljamo odvisno od tega, kako pogosto uporabljamo kristale in na kakšen način jih uporabljamo. Če jih uporabljamo za meditacijo jih očistimo pred in po meditaciji . S svojo intuicijo izberemo način čiščenja, primerno uporabi in kristalu, ki ga želimo očistiti.

Kristal Ametist – cluster se ne čisti z vodo, saj se lahko zmehča in okruši. Čistimo ga s Palo Santom ali zeliščnimi zvitki.

Polnimo ga na dnevni svetlobi, vendar ne na direktnem soncu. Odlično se polni s kristalom Kamena strela ali pa na polni luni.

Več o načinih čiščenja in aktivaciji kristalov, si lahko preberete na našem blogu.

Poreklo

S in M Ametist – Urugvaj

L in XL Ametist – Brazilija

 

Lastnosti

Kristal je delo matere narave, zato lahko mere rahlo odstopajo. Kristal bo izbran naključno.

S kristal iz Urugvaja, velikosti  25 – 30 mm, teža 25-40g.

M kristal iz Urugvaja, velikosti  40 – 50 mm, teža 60-100g.

L kristal iz Brazilije,  velikosti 50-70mm, teža 150g – 200g. 

XL kristal iz Brazilije, velikosti 90-110mm, teža 350g – 450g.

0
    0
    Košarica
    Košarica je prazna