Kako očistimo energijo pred in po praznikih

Čas praznikov je za vsakogar izmed nas nekaj posebnega. Sploh, če smo na vrsti, da prevzamemo mesto gostitelja, ima vse skupaj še bolj poseben čar in seveda neke vrste odgovornost. Verjetno si že nekaj časa vnaprej sestavimo jedilnik, razmišljamo o darilih, okraskih, pa tudi o družini in prijateljih, ki jih bomo zabavali za našo mizo. To je res poseben letni čas, poln topline, ljubezni in sreče.

Letos imam namen, pred samimi prazniki in seveda še posebej po njih, ko se “poleže prah”, temeljito očistiti stanovanje s pomočjo zeliščnih zvitkov, saj želim, da bi vsi skupaj uživali v umirjeni energiji, brez napetosti. Prosim, ne razumite tega narobe. Vesela sem trenutkov v krogu družine in prijateljev, zato ne trdim, da je energija, ki ostane za obiski, nujno negativna. Želim samo, da bi se v najlepšem času leta, v mojem stanovanju vsi počutili karseda najbolje, bili zadovoljni in pomešani z valom pozitivnih in čistih energij. 
Pospravljeno stanovanje ali hiša je logičen prvi korak, preden z svoj dom očistim z zeliščnimi zvitki, poleg tega pa me čist prostor spravi v pravo razpoloženje in tako veliko lažje pričnem ritual sežiganja. 

Preden začnem s svojim ritualom čiščenja energije, vedno razmislim o svoji nameri. Lahko je nekaj v tej smeri “z hvaležnostjo vzpostavljam ravnovesje in mir v svojem domu”. Vedno prilagodim svojo namero, da se lažje lotim sproščanja negativnosti in s tem prikličem dobre vibracije.

Pri sežiganju zeliščnih zvitkov, se osredotočim na prostore, kjer se bomo zadržali največ časa. Upoštevam seveda tudi prostore z visoko koncentracijo vode in kovine (kot je kuhinja), saj delujejo kot prevodniki energij.
 Ko končam z čiščenjem svojega stanovanja z zeliščnimi zvitki, vedno očistim tudi lastno telo in energijo –  najpomembnejši korak. Za ta del rituala raje uporabljam Palo Santo, saj me lesni vonj mete, limone in bora prijetno poživi.

0
    0
    Košarica
    Košarica je prazna