Turkiz – zapestnica

7,90

RAVNOVESJE ° ZAŠČITA ° PRIZEMLJITEV

Turkiz je simbol modrega neba in morja. Cenjen je kot sveti kamen. S spektrom svojih barv približuje našo dušo čistim občutkom, razmišljanju in vedenju. Sposoben je razbiti naše negativne misli in občutke. Posebna kombinacija zelene in modre barve nam pomaga ostajati v ravnovesju z Zemljino življenjsko energijo in nam kaže, kako živeti z glavo v oblakih in nogami trdno na tleh. Daje nam modrost in skrivnosti nebes, vode in zemlje ter nam tako pomaga vključevati ideje v praktično življenje. Turkiz ustvarja močno polje delovanja okoli našega telesa in nas tako ščiti pred negativnimi energijami.

Na zalogi

Opis

Turkiz je mineral, ki so ga cenile vse civilizacije. Ime je dobil po francoski besedi za državo Turčijo. V Evropo so ga prinesli križarji iz Turčije. Za Indijance je Turkiz varuh telesa pred različnimi nesrečami, severnoameriški Indijanci verjamejo, da Turkiz povezuje duhove neba in duhove morja. Budisti ga imajo
za simbol nebes, saj ga je Buda v svojem duhovnem razvoju uporabljal kot zaščito pred neznanimi silami. Stari Perzijci so verjeli, da je turkizni nakit zaščiten pred boleznimi in nesrečami. Arabci Turkiz imenujejo fajruz ali firuzaj, kar pomeni “srečen kamen”. Azteki, Egipčani in Tibetanci ga zaradi svojih čarobnih moči cenijo kot sveti kamen. Status v družbi je določalo turkizno bogastvo.

Velja za izvrstno zaščito pred črno magijo in vsemi škodljivimi vplivi. Turkiz ima eno nenavadno lastnost; v primeru slabih situacij ali poslabšanju zdravja, nas s spremembo barve opozori na spremembe, ki se dogajajo v nas. Svojo naravno bravo dobi, ko ga za kratek čas držimo na soncu.

Navodila za uporabo

Čiščenje Turkiza: Turkiz čistimo enkrat mesečno v suhi posodi s kristali Hematita. Občutljiv je na nenadne spremembe temperature, znoja, kozmetike, olja, mila in kislin, zato ga ni priporočljivo trajno nositi na telesu. V primeru spremembe barve ga je treba takoj očistiti in napolniti.

Polnjenje Turkiza: zaradi preobčutljivosti se Turkiz polni pri dnevni svetlobi, vendar brez stika s sončno svetlobo. Na neposredni sončni svetlobi ga polnimo šele, ko nenadoma spremeni svojo barvo. Polnimo ga tudi z Kameno strelo in bakrenimi grudmi.

Poreklo

Indija.

Lastnosti

Kristali so nanizani na elastično vrvico, ki je primerna tako za ozka, kot tudi širša zapestja. Kristali so delo matere narave, zato je vsak kos nakita drugačen.

Na zapestnici je med 70 in 85 čips kristalov.

0
    0
    Košarica
    Košarica je prazna