Razprodano!

Sweetgrass

4,90

MIR ° HARMONIJA ° LJUBEZEN

Sladka trava, ki gori, spodbuja srečo, harmonijo in odpira srce. Tako kot žajbelj, je tudi sladka trava sveta rastlina, ki jo Indijanci že zelo dolgo uporabljajo v svojih ritualih. Uporablja se tudi pri blagoslovu novega doma ali novega poglavja v življenju.

Razprodano!

Opis

Med samim ritualom, bomo spustili vse tisto, kar nam ne služi več in tako v svoje življenje znova privabili pozitivne energije. Dim goreče sladke trave, očisti predmete, prostore in ljudi. Sladka trava je navadno pletena in se uporablja pri ritualih očiščevanja. Običajno jo prižgemo na začetku molitve ali obreda, da bi pritegnili pozitivno energijo. Sladka trava je ena najpomembnejših indijanskih obrednih rastlin, ki jo mnoga plemena uporabljajo kot kadilo in čistilno zelišče. V mnogih kulturah simbolizira zdravljenje, mir in duhovnost, pletenice sladke trave pa se kot daritev puščajo na grobovih in svetih krajih. Tri pletenice sladke trave simbolizirajo ljubezen, mir, harmonijo uma, telesa in duha.

Za mnoge ima sladka trava izrazit vonj, podoben vaniliji, čeprav je vonj bolj podoben vonju sveže pokošene zelenice ali bale svežega sena. Listi rastline sladke trave so zelo drobni, a zelo trpežni, skoraj dlakasti, zato je sladka trava pogosto pletena. Indijanci sveto, sladko travo imenujejo tudi “lasje matere Zemlje”.

Navodila za uporabo

Pri zgorevanju sladka trava ne povzroči nevarnega plamena; pletena sladka trava preprosto tli. Konec zvitka počasi prižgemo nad svečo. Zvitek bo začel počasi tleti in sproščati dim. S pomočjo ene roke usmerimo dim okoli telesa in prostora, medtem ko držimo zvitek v drugi. Pustimo, da se kadilo dlje zadrži na predelih telesa ali prostora, na katere bi se radi osredotočili. Po ritualu zvitek položimo v ognjevarno posodico, kjer se bo tudi zbiral pepel. Ker zvitek ne pogori do konca, ga lahko preprosto uporabimo večkrat.

 

OPOZORILO:

–  Pri delu z ognjem bodite vedno previdni

– Nikoli ne puščajte prižganega zvitka/kadila pri gorenju

– Ne uporabljajte na izpostavljenih površinah, kar lahko povzroči poškodbe in madeže

– Redno čistite posodice za zvitke, da preprečite obarvanje

– Hranite ločeno od otrok

– Ne izvajajte sežiganja, če ste noseči ali, če imate težave z dihanjem

– Ko končate z ritualom čiščenja, postavite zvitek v ognjevarno skledo in se prepričajte, da je kadilo popolnoma in pravilno ugasnjeno, preden ga pospravite

Poreklo

Dolžina posamezne pletenice je 10 cm, vendar lahko zaradi ročnega spletanja pride do manjših razlik v dolžini.

0
    0
    Košarica
    Košarica je prazna