Moonstone – zapestnica

12,90

LJUBEZEN ° PLODNOST ° INTUICIJA

Mesečev kamen podpira notranji razvoj duše. Simbolizira ženske lastnosti, kot so plodnost, nežnost, intuicija in na splošno velja, da je “kamen svete ljubezni”. Pomaga razumeti ljubezen v pravem smislu in občutku. Pod njegovim vplivom se združimo z naravo in njenimi zakoni. Za ženske je mesečev kamen duhovno vodilo, ki jih skozi meditacijo pripelje do najbolj skrivnih krajev ženskosti. Odstrani čustvene ovire, ki motijo ljubezenske odnose in zakon. Mesečev kamen lahko uporabimo praktično na vseh čakrah. Na kronski čakri razvije nenehen občutek meditacije, na srčni čakri pa zdravi čustvene težave, ki jih povzroča neuslišana ljubezen.

Na zalogi

Opis

Moonstone ali mesečev kamen je mineral, imenovan po svoji barvi. Ime je iz grškega jezika, kjer ὀρθός pomeni “raven zlom”, ker sta njegovi dve cepilni ravnini med seboj pravokotni. Stari Grki so ga po boginji Lune Seleni imenovali Selenit. Rimljani so verjeli, da je v njemu ujeta mesečina. Arabke so na oblačilih nosile mesečev kamen, ker so verjele, da gre za “kamen plodnosti”. Hindujci ga imajo za sveti kamen in verjamejo, da prinaša lepe sanje, srečo in vzbuja strast.

Navodila za uporabo

Čiščenje: čistimo ga po vsaki uporabi nekaj minut pod curkom mlačne vode ali čez noč (v posodi z vodo), skupaj z Kameno strelo. Ogrlice, nakit ali obeske očistimo le enkrat mesečno, čez noč v suhi posodi skupaj s Hematitom (ženske, najbolje tik pred menstruacijo).

Polnjenje a: najbolje ga je polniti v mesečini ali po možnosti v času mlade ali polne Lune.

Poreklo

Indija.

Lastnosti

Kristali na zapestnici so fasetirani. Fasete so razrezane ravne površine na dragem kamnu. Več kot je faset, bolj se kamen iskri, saj se svetloba odbija v več smereh.

Kristali so nanizani na elastično vrvico, ki je primerna tako za ozka, kot tudi širša zapestja. Kristali so delo matere narave, zato je vsak kos nakita drugačen.

Na zapestnici je cca 45 mini kristalov. Velikost posameznega mini kristala je 4mm.

0
    0
    Košarica
    Košarica je prazna