Kadilna vrv – Spikenard

9,50

Kadilne vrvi ali “incense ropes”, so sestavljene iz zelišč, ki jih najdemo visoko v Himalaji. Največkrat jih Tibetanci uporabljajo v stupah, templjih za aromatično vzdušje. So odličen dodatek k meditaciji ali pri ritualu sproščanja.

Na zalogi

Opis

Vključuje zlaganje sestavin v poseben ročno pripravljen rižev papir, nato pa zvijanje v majhno vrvi podobno pleteno obliko. Vrv je treba zažgati v negoreči posodi ali na posebnem kadilniku. Vsako kadilo iz vrvi je skrbno ročno zvito. V Himalaji se izdelava dišav iz vrvi prenaša iz generacije v generacijo, izvajajo pa ga nepalske gospodinje.

Spikenard je popolna mešanica zelišč, kot so bela in rdeča sandalovina, Sungandhi Bal, nageljnove žbice, kardamom, Spikenard, ki se pridobiva iz rastlin visoke himalajske regije. Prednost uporabe zeliščnih vrvi namesto kadila v palčki je, da je končni izdelek bolj obstojen in ohrani dišave v notranjosti, kar mu daje daljši rok uporabnosti.

Navodila za uporabo

Kadilno vrv prižgemo s pomočjo sveče, tam kjer je vrv najtanjša. Ko vrv zagori, plamen upihnemo in jo odložimo v negorečo posodo ali jo obesimo na posebnem kadilniku.

Ta vrsta kadila ima dokaj intenziven vonj, ki lahko hitro napolni majhno sobo, zato jih uporabljajte zmerno in vedno odprite okna.

Poreklo

Nepal.

Lastnosti

Zvitek vsebuje 50, v Nepalu ročno izdelanih vrvi. Posamezna vrv je dolga med 10-12 cm in gori med 10-15 minut. Vsako kadilo iz vrvi je skrbno ročno zvito.

0
    0
    Košarica
    Košarica je prazna