Lapis Lazuli srce

7,90

Verjame se, da je Lapis Lazuli ali “kraljevski kamen”, kamen prijateljstva, modrosti in ljubezni. Njegova kraljevsko modra barva predstavlja duhovno globino in absolutno svetlobo notranje harmonije. Barve kosov Pirita, ki ga najdemo v kristalu Lapis Lazuli, dajejo sliko nočnega zvezdnega neba. Kosi Pirita prav tako pomagajo z lajšanjem nerazumnega strahu in negotovosti. Ko ga namestimo na grleno čakro, svetli lapisni toni odstranijo čustvene in telesne blokade, ki vplivajo na izgovorjavo in čistost glasu. V zakonu prinaša prijateljstvo in tako krepi ljubezen in zvestobo. Ker je kamen, ki spodbuja samoizražanje in nas vabi, da govorimo resnico, je zaradi tega neverjetno orodje za povezovanje odnosov in oblikovanje tesno povezanih prijateljstev. Pomaga nam, da ostanemo resnični in močni v svoji luči, zmanjšuje zakrčeno frustracijo in jezo ter nas naredi odločnejše pri izbiri poti (velikih in majhnih), ki so za nas prave.

Na zalogi

Opis

Je mineral, ki zraven Lazurita vsebuje tudi Kalcit, Sodalit in Pirit. Njegovo latinsko-perzijsko ime je azurni kamen, včasih pa je bil poznan tudi pod imenom Ultramarin. To je slavni afganistanski kamen, ki ga je v Evropo iz Perzije prinesel Aleksander Veliki. Je eden najstarejših mineralov, ki se uporablja pri izdelavi nakita in okrasnih predmetov. Je simbol moči in bogastva, stari Rimljani pa so mu pripisovali tudi lastnosti afrodiziaka. Najlepši Lapis je bil vgrajen v en del Taj Mahala. V srednjem veku je veljalo, da ohranja zdravje in dušo osvobaja greha, strahu in zavisti.

Navodila za uporabo

Lapis Lazuli polnimo zelo na kratko na neposredni sončni svetlobi. Lahko ga polnimo na polni Luni, čistimo pa ga lahko tudi s Palo Santom ali zeliščnimi zvitki.

Poreklo

Afganistan.

0
    0
    Košarica
    Košarica je praznaNazaj na trgovino