Hrizokola

4,20

Hrizokola s svojimi barvami simbolizira ljubezen in harmonijo. Ta kristal ima veliko podobnih lastnosti kot Malahit. Razvija nagnjenost k zdravemu načinu življenja in vzbuja sočutje do naravnih zakonov. Krepi našo voljo za neločljivo sobivanje z materjo naravo, njeno popolno ustvarjalno energijo in največjo silo dobrega in pravičnosti. Hrizokola oddaja mirne in zemeljske vibracije. Pomaga pri koncentraciji, pomirja nemirno srce, pomirja razpršene misli, uravnava čustva, ščiti duševni mir in zmanjšuje občutek krivde, ki povzroča psihosomatske blokade. Razvija čisto mišljenje, potrpežljivost, strpnost. Daje dober pregled nad dogodki v kriznih razmerah. S svojo žensko energijo, vabi vse ženske, naj energijo usmerijo v izražanje in ustvarjalnost  ter svoje znanje in resnico delijo s svetom ter sedijo vedrini svoje duše.

Na zalogi

Kategorija: Oznake: , , ,

Opis

Hrizokola je čudovit mineral, znan že iz antičnih časov. Njegovo ime izvira iz grških besed chrysos in kolla, kar pomeni zlato in led. Stari duhovniki so ga nosili kot sveti kamen, ki je ohranil ravnovesje med nižjimi in višjimi stanji duha in telesa. V indijskih kulturah je kot amulet ščitil pred nesrečami in povečal telesno vzdržljivost. Med starimi Egipčani so krizokolo imenovali kamen modrosti. Veljalo je, da pomaga pri pogajanjih in zaščiti uporabnika pred nasiljem. Znano je, da ga je Kleopatra vedno nosila s seboj, kamor koli je šla. Že tisoče let je simbol sprave, miru in harmonije. V svojih pomirjujočih barvah modre in zelene Hrizokola ujame mehko vedrino mirne vode na zlati poletni dan.

Navodila za uporabo

Čiščenje in polnjenje: Hrizokola je tako kot Malahit zelo občutljiva na kozmetiko, mila, parfume, kislino, znoj in toploto ter izgubi sijaj. Hrizokolo očistimo pod curkom mlačne vode ali s pomočjo Palo Santa in zeliščnih zvitkov.

Hrizokola je občutljiva na neposredno sončno svetlobo in toploto in ga zato na kratko polnimo v senci ali brez neposredne sončne svetlobe. Lahko se polni tudi ob polni Luni.

Poreklo

Mehika.

Lastnosti

Kristal je delo matere narave, zato lahko mere rahlo odstopajo.

Kristal, ki ga boste prejeli je velik cca 2,5 x 2,5 cm (10-25 g) in bo izbran naključno.

0
    0
    Košarica
    Košarica je praznaNazaj na trgovino