Heliotrop

3,505,50

Mentalno razsvetli našo intelektualno raven, vzpostavi ravnovesje in nas varuje pred slabimi sanjami. Pomaga nam ohraniti lastni nadzor v vsaki situaciji, najde pogum in pregled, pokaže, kako se izogniti nevarnim situacijam, spodbuja nesebičnost in idealizem. Ščiti nas pred slabimi vplivi okolja, v katerih moramo nekaj časa živeti. Pomirja um, odpravlja zmedo in pomaga vedno sprejemati pravilne odločitve. Olajša premagovanje utrujenosti in dolgotrajnega stresa, lajša živčnost, agresivnost, nestrpnost in razdražljivost. Njegova zelena barva simbolizira življenje na Zemlji, rdeče lise pa pomenijo utripajočo energijo krvi. Je tudi zelo močan zdravilni kamen.

Kristal 1 kos

Počisti
Šifra: Ni na voljo Kategorija: Oznake: , , ,

Opis

Heliotrop je eden najučinkovitejših kristalnih čistilcev krvi, ki krvne celice osvobaja škodljivih snovi. Na povsem naraven način krepi in stimulira celoten organizem. Preventivno se priporoča za anemijo in krvavitve. Spodbuja pretok energije v bezgavkah, vpliva na presnovne procese (zmanjšuje otekanje rok in nog). Pripisujejo jo lastnostim “ženskega kamna”, ker blaži menstrualne težave in simptome menopavze. Držanje v desni roki pomaga ženskam ohranjati moč med porodom.

Heliotrop je naravni mineral iz skupine zelenega kalcedona. Ime je kristal dobil po grškem jeziku, kjer besede “heliou tropai” pomenijo solsticij. Heliotrop je zelo znan kot “Krvavi kamen” ali “Krvavi jaspis”. Je pretežno temno zelene barve, vmes pa so značilne rdeče lise, ki so lahko tudi z rumenimi odtenki. Zelena je nastala pod vplivom klorita, rdeča pa pod vplivom železa. Ima mat videz in voščeni sijaj.

Navodila za uporabo

Čiščenje in polnjenje: po uporabi ga je treba očistiti pod curkom mlačne in tekoče vode (vsaj 5min.) Heliotrop se pozitivno odziva na sončno svetlobo in ga je mogoče polniti za nedoločen čas na neposredni sončni svetlobi.

Poreklo

Južna Afrika.

Lastnosti

Kristal je delo matere narave, zato lahko mere rahlo odstopajo.

Kristal velikosti M je velik med 3-4 cm (20-35 g) in bo izbran naključno.

Kristal velikosti L je velik med 5-6 cm (40-60 g) in bo izbran naključno.

0
    0
    Košarica
    Košarica je praznaNazaj na trgovino