Črni Turmalin – zapestnica

11,90

ZAŠČITA ° MOČ ° VARNOST

Je najpogostejši mineral iz skupine turmalin in najbogatejši mineral na našem planetu. V naravi predstavlja približno 95% vseh turmalinov. Znan že več kot 1400 let, vendar prvič opisan leta 1524. V našem jeziku je znan tudi pod imenom turmalin schorl. Ime Turmalin prihaja iz besede »tura mali«, ki izhaja iz Šrilanke in pomeni neznani mineral različnih barv. Turmalin ima največjo paleto barv. Najbolj pogosta barva Turmalina je črna, vendar se ga lahko najde v vseh barvah mavrice.

Na zalogi

Opis

Črni turmalin je eden izmed najučinkovitejših kristalov zaradi velikega bogastva mineralov. Ima moč da poruši čustvene, duševne in duhovne blokade, ki nam preprečujejo, da bi živeli zdravo in čisto. Črni turmalin ima zaradi svojih lastnosti najboljšo moč čiščenja energije in najučinkovitejšo zdravilno moč med črnimi kristali. Po eni strani nas vodi do temnih delov podzavesti, kjer zlomi, sprosti in odstrani blokade, ki nas obremenjujejo, po drugi strani pa očisti vse kanale med posameznimi čakrami, tako da lahko energija prosto teče med njimi. Kot ovoj nas varuje pred vsemi zunanjimi vplivi, zlasti pred kozmičnimi in zemeljskimi sevanji, ščiti nas pred človeškimi negativnimi silami in virusnimi okužbami. Je idealen kristal za spalnico, ki jo popolnoma prečisti in tako zagotovi miren spanec (skupaj z rožnatim kremenom in gorskim kristalom. Pomaga nam videti in popraviti lastne napake.

Navodila za uporabo

Čiščenje: Turmalin čistimo 1-2 krat mesečno, na kratko pod curkom mlačne vode ali čez noč, (v posodi skupaj) s Kameno strelo.

Polnjenje: Vse vrste Turmalina se lahko neomejeno polnijo na neposredni sončni svetlobi ali pod polno Luno.

Poreklo

Brazilija.

Lastnosti

Kristali na zapestnici so fasetirani. Fasete so razrezane ravne površine na dragem kamnu. Več kot je faset, bolj se kamen iskri, saj se svetloba odbija v več smereh.

Kristali so nanizani na elastično vrvico, ki je primerna tako za ozka, kot tudi širša zapestja. Kristali so delo matere narave, zato je vsak kos nakita drugačen.

Na zapestnici je cca 45 mini kristalov. Velikost posameznega mini kristala je 4mm.

0
    0
    Košarica
    Košarica je praznaNazaj na trgovino